Imponerande nyhetsflöde i twitter

Snabbheten, och genomslagskraften, i nyhetsrapporteringen från händelserna i Egypten är enorma tack vare de sociala medierna.

Jag kunde igår konstatera att flödet av twitteruppdateringar – från både journalister och olika nyhetsbolag – var överlägsna då man i stort sett i realtid kunde följa rapporteringen från oroligheterna i Kairo, Alexandria och andra orter i Egypten. Var och varannan minut kom nya uppdateringar om upplopp, flygavgångar, trupprörelser och annat.

En enorm skillnad jämfört med den tid (inte alltför avlägsen) då man var tvungen att invänta extra Rapport-sändningar en gång i timmen eller följa tidningarnas uppdateringar på nätet, när omvälvande händelser ägde rum.

Nya tider nu. Även på nyhetsrapporteringens område.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.