Återremiss för Sundsvalls ambitioner :)

På plats i min gamla hemstad Örnsköldsvik för en tvådagarsutbildning kring kommunala bolag och lite annat. Ett tillfälle också att stärka banden ytterligare mellan Övik och Umeå. Just nu har vi lyssnat på kommunstyrelsens ordförande Elvy Söderström (S) som berättar om vad som är på gång i Övik.

Bläddrade tidigare idag igenom lokaltidningen ÖA, och där kunde man läsa om turerna kring Sundsvall tragikomiska försök att vilja utnämna sig själva till "Norrlands huvudstad".

Det är nästan synd om Sundsvall. För några år sen gick de ut med buller och bång och började marknadsföra sig som Norrlands huvustad, men fick snabbt ge upp dessa ambitioner. Det krockade liksom med verkligheten. Men skam den som ger sig. Nu har återigen S-vall tänkt kalla sig för huvudstad, och ska t.o.m. ta beslut på det i kommunfullmäktige. Men vad händer? Jo, frågan blev ÅTEREMITTERAD av socialdemokraterna och vänsterpartiet. Debatten fortsätter alltså – i Sundsvall.

Haha. Ja, det är inte lätt det där……. 🙂

I Umeå fortsätter vi fokusera på tillväxtfrämjande politik. Vi ökar befolkningsmässigt år efter år. Tillväxttåget rullar på. År 2014 är vi utnämnda, på egna meriter, till Europas Kulturhuvudstad. Så partierna i Sundsvall får väl helt enkelt fortsätta debattera och votera om vad de ska kalla sig i marknadsföringen…..

Verkligheten talar sitt tydliga språk 😉

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

 1. Urban Bengtson, idékonsult

  Kom ihåg att Umeå kommunfullmäktige voterade om att bli 200 000 invånare år 2050, där en majoritet S+M tror det medan en minoritet tror på 150 000. Överhuvudtaget ska man nog inte rösta om saker som avgörs av en verklighet politiker inte kan styra över särskilt mycket.

  Det händer ofta att minoritetsröster får rätt i längden, då dessa brukar vara mer kritiska i granskning av förslag. I bad- och simplaneringen i Umeå var en minoritet av partierna emot Nannabad och varnade för svårigheterna.

  Nu ser de ut att få rätt, inget till 2014, medan alt. på IKSU kan klaras
  före dess. Dags att tänka om?

 2. Bengt Vidmark

  Huvudstad är frågan men att sundsvallsregionen är större än umeåregionen råder väll ingen tvivel om.
  Umeå årets kulturhuvudstad 2014 ?
  Ja tycker ni att den utnämningens känns seriös så borde ni lämna västerbotten,för en studieresa till någon riktig stad i Europa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.