Bästa tillväxten på 40 år (!)

Det går bra nu. Igår kunde vi höra i olika medier att den svenska tillväxten var den högsta på 40 år (!). Efter en tuff internationell finanskris, så växer nu svensk ekonomi så det knakar. 

Enligt di.se så steg sysselsättningen med 2,8 procent under fjärde kvartalet. Antalet sysselsatta steg 2,4 procent. I näringslivet ökade antalet arbetade timmar med 4,0 procent. Arbetsproduktiviteten ökade med 5,7 procent i näringslivet. BNP ökade med 5,5 procent under helåret 2010 jämfört med 2009. Det är den största uppgången sedan 1970.

Stabilitet, ansvarstagandei den ekonomiska politiken, arbetslinje, skattesänkningar och satsning på forskning och välfärd – sådant lönar sig i längden.

Sverige ses nu som ett ekonomiskt föredöme – det är väl bara enstaka bloggare på vänsterkanten som fortsätter hävda motsatsen. Men verkligheten är de rödgrönas fiende.

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Leif

    Pratar med mina kompisar som är arbetslösa. Dom märker då inget än. Siffrorna för arbetslösheten är inte heller så smickrande. Kommentar?

  2. Lars Gidlof

    Du tror inte det är en lånebubbla? Tillväxten beror till största delen på hushållskonsumptionen, och svenskarna blir allt mer belånade eller hur?

    När ska lånen betalas tillbaka?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.