Alliansträff

I fredags samlades företrädare för de fyra Allianspartierna i Umeå på Rex.

Syftet var att diskutera upplägg och arbetsformer för det politiska arbetet under den kommande mandatperioden fram till valet 2014. Ett mycket bra möte – vi hann med att diskutera lite allt möjligt. Allt ifrån det vardagliga arbetet i styrelse och nämnder, gemensamma kampanjer och aktiviteter till strategi och politik. Allianssamarbetet har utvecklats till det bättre under åren som gått, och det kommer umeborna att få se mer av.

Lämpligt nog startar denna vecka nu på morgonen med månadens Alliansträff för gruppledare, politiska sekreterare samt alla våra viceordföranden i styrelser och nämnder. Sedan många år tillbaka ses vi en gång i måanden för att gå igenom aktuella politiska frågor – nu inför kommunstyrelsens sammanträde på tisdag kan vi se att en Alliansmotion och två från folkpartiet vinner bifall, så vi lyckas påverka även om vi tyvärr inte nådde ända fram i valet 2010.

Men 2014 är det dags att ändra på majoritetsförhållandena och ge Umeå det byte av ledning som kommunen verkligen skulle må bra av.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.