Gång- och cykelbro mellan Lundåkern-Bölesholmarna

Imorgon kommer vi i kommunstyrelsens näringslivs- och planeringsutskottet ta ställning till ett medborgarförslag om att bygga en gång- och cykelbro mellan Lundåkern-Bölesholmarna.

Alliansen Umeå har under flera år drivit just denna fråga, men socialdemokraterna har valt att ständigt skjuta bort frågan i investeringsbudgeten. Hade vårt budgetförslag vunnit bifall i juni förra året, så hade bygget av bron påbörjats under 2011 och färdigställts under 2012. Men tyvärr röstades det ned av de styrande socialdemokraterna.

En ny gång- och cykelbro över Umeälven, mellan Lundåkern och Bölesholmarna, skulle ytterligare förbättra möjligheterna att använda cykeln som transportmedel i vår stad. Låt oss gå från ord till handling!

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.