Plats 187 av 290. Dags för Holmlund att vakna ur törnrosasömnen!

Umeå ligger fortsatt dåligt till beträffande företagsklimatet i Svenskt Näringslivs ranking, som publicerades idag.

Oförändrat plats 187. Pinsamt dålig placering alltså. Igen.

Jag är starkt bekymrad över Umeås placering. Umeå kommun tappade förra året 20 placeringar – till plats 187 av 290 kommuner – i Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimatet i Sverige år . Vi har under det gångna året inte lyckats förbättra läget.

Det här duger inte! Umeå är snart sämst i klassen. Det behövs krafttag för att vända utvecklingen med Umeås dåliga företagsklimat. Alliansen i Umeå har föreslagit en rad åtgärder som alla fått kalla handen från socialdemokraterna. Problemet är att socialdemokraterna struntar i alla signaler om problem. Man verkar ointresserade helt enkelt. Men nu är det dags för Holmlund och socialdemokraterna att vakna ur törnrosasömnen. Men deras samarbete med Vänsterpartiet hindrar förmodligen nytänkande fortsättningsvis.

Rankingen baseras på faktorer som till exempel kommunalskatt, allmänhetens, kommunalpolitikernas och de kommunala tjänstemännens attityd till företagande, kommunala regler och byråkrati, infrastruktur med mera.

Sedan tidigare har Allians för Umeå föreslagit att Umeå kommun borde använda Svenskt Näringslivs rankinglista för att mäta hur företagsklimatet ser ut i kommunen. Alliansen har föreslagit att Umeå ska ha som mål vara bland de 10 bästa kommunerna i Sverige på rankinglistan, men även det har röstats ned av (S).

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Och inte förbättras företagsklimatet av den ”omöjliga” privat-kommunala bad/sim-planeringen på Nannakvarteret. Lär i stället av Borås, se nedan länk.

    Där skapades en 50×25-m-anlägggning, mm i ett friluftsområde, på två år och för 56 mkr, allt genom nära samarbete mellan kommun, byggföretag och simföreträdare, lokalt och riks.

    Detta går säkert att göra på IKSU också, och till lägre pris då en 25:a och undervisningsbassäng redan är där. Då förbättras företagsklimatet i Umeå också.

    http://www.boras.se/forvaltningar/fritidsochfolkhalsoforvaltningen/fritidsochfolkhalsoforvaltningen/badenheten/borassimarena/borassimarena/fakta.4.4d290882129b65b4da08000112042.html

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.