Att pragmatiskt jobba för kommunens bästa

Åkte i morse med första flyget ner till Stockholm. Det är dags för månadens SKL-dagar. Just nu gruppmöte med alla moderata företrädare i beredningar och styrelse. Sedan vidare till en träff med dels information om statens vård- och omsorgsutredning, dels en träff med migrationsminister Tobias Billström.

Noterar att Holmlund (S) i ett blogginlägg igår gick till angrepp på mig för att jag egentligen representerar den ”äkta gamla högern”. Och sen var det de gamla vanliga påhoppen om att regeringen skär ned i välfärden. Suck. Jag tror inte ens att han själv tror på det där – men han kanske var tvungen att spotta upp sig inför partiledaren Juholts besök i Umeå idag.

Generellt har vi ett bra debattklimat i Umeå mellan de politiska partierna, med en grundsyn att vi alla jobbar för Umeås bästa utifrån en pragmatisk hållning – även om vi p.g.a. olika ideologiska utgångspunkter har olika uppfattningar om vad som ibland är de bästa lösningarna. Men att gång på gång komma med uppenbara faktafel (staten har ju aldrig tidigare gett så mycket pengar till kommuner och landsting som under senare år, och kommunsektorn har aldrig tidigare fått så stora överskott som nu under Alliansregeringens tid) är ett tråkigt argumentationsknep från Lennart Holmlunds sida. Jag hade hoppats att han numera skulle hålla sig för god för sådant, men tydligen inte.
 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.