Umeborna säger JA till Umeås tillväxtambitioner!

Umeborna säger JA till Umeås befolkningsmål på 200.000 invånare! Ja, så skulle också de braskande rubrikerna kunna låta idag. VK har gjort en rad opinionsmätningar, som alla är intressanta. Men det är tyvärr, som jag tidigare konstaterat, tydligen en tvingande regel att lyfta fram de negativa rubrikerna. Men det är ju en fråga för media själv.

Målet om 200.000 invånare senast år 2050 visar sig ha ett ännu starkare stöd än tidigare. 8 av 10 umebor tycker att det är en bra målsättning. Därmed kan vi avliva myten om att umeborna är negativa till det starka fokus på tillväxt, befolkningsökning etc som har debatterats och diskuterats under senare år. De som vill bevara Umeå som det är idag, eller drömmer sig tillbaka till 1950-talets småstad är i tydlig minoritet. Umeborna vill se ett starkt växande Umeå!

Likaså är umeborna positiva till att förtäta och bygga höghus i centrala Umeå. Även det en viktig signal, om att det pågående arbetet med den fördjupade översiktsplanen är på rätt väg. Även en signal om att vi ligger helt rätt när vi arbetar för att bygga en tät stad, där fler människor kan bo centralt. Bra för miljön!

Däremot är en stor andel negativa till en flytt av nuvarande stadsbibliotek. Kanske har vi varit dåliga på att förklara vikten av att flytta biblioteket. Och att biblioteket faktiskt kommer att få bättre och modernare lokaler. Kanske har vi varit dåliga på att göra kopplingen mellan projektet "Staden mellan broarna" och ett Stadsbibliotek som en förutsättning – utifrån kommunens sida – för byggandet av kulturhuset. Men det förändrar inte det faktum att det parti jag representerar, moderaterna, tycker att det är ett bra beslut att flytta stadsbiblioteket.

Nu iväg på möte. Måste dock avsluta med att berömma Komatsu Forest, som visar vägen genom att donera hela 35 miljoner kronor till Dragonskolan. Pengarna finansierar ett nytt teknikcentrum. Storslaget och imponerande. Heja Komatsu!

Etiketter: , , , , , ,

En kommentar

  1. Nyfiken

    Du har inte funderat på att utveckla vad exakt som är så otroligt nödvändigt och positivt med flytten av stadsbiblioteket? Bevisligen så har umeborna missat det.

    Du får gärna utgå ifrån dom frågor som bland annat ställs på http://www.umebiblioteket.se/ angående ekonomi, tillgänglighet, delaktighet osv.

    Och du får också gärna utveckla hur ett projekt ska kunna främja delaktighet utan folklig förankring

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.