Vänsterpartiet ett hot mot Umeås tillväxt

Jag blir förvånad när jag läser dagens VK.

På debattplats kan vi se två tunga V-politiker som sitter i kommunledningen (ordföranden i Tekniska nämnden och ledamoten i Näringslivs- och planeringsutskottet), argumentera EMOT den efterlängtade ringleden. Den nationella satsning, där Umeå kommun dessutom medfinansierar vägbygget, för att komma tillrätta med luftproblematiken och leda tung trafik utanför staden.Denna satsning argumenterar vänsterpartisterna alltså emot.

Det hade ju inte varit ett problem om Vänsterpartiet satt i opposition, eller inte hade något inflytande på den kommunala politiken i Umeå. Men de är ju några av de tyngsta politikerna i kommunen – en del av kommunledningen – som nu kör ett race tvärtemot vad kommunen tagit beslut om.

Tyvärr gör Vänsterpartiet lite hur de vill sen de kom till makten i Umeå. Och Socialdemokraterna verkar låta dem hållas. Vänsterpartiet får större och större inflytande. I det budgetförslag för Umeå kommun år 2012, som ska antas på måndag den 20 juni, har S och V tillsammans beslutat lägga fram ett förslag där de……hör och häpna…… raderat ut alla skrivningar om konkurrensupphandlingar och alternativa driftsformer i direktiven till den kommunala verksamheten.

Vänsterns företagsfientliga politik får genomslag i Umeå.

Nu argumenterar de dessutom emot den för kommunen så viktiga ringleden. Återigen. Samarbetet mellan Vänstern och Socialdemokraterna är negativt för Umeå.

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.