M-Norrlandskonferens med besök av Beatrice Ask, Elmsäter Svärd m.fl

Det var fyra år sen sist, men i höst är det dags igen!

Den första helgen i oktober står nämligen Umeå och Västerbotten värd när de fyra moderata länsförbunden i norr samlas för Norrlandskonferens. Ett hundratal ledande moderata riksdags- kommun- och landstingspolitiker från Västerbotten, Norrbotten, Jämtland och Västernorrland kommer att delta i konferensen på Scandic Plaza den 1-2 oktober.

Bland de medverkande talarna är moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten, och gruppledaren i riksdagen Anna Kinberg Batra liksom justitieminister Beatrice Ask och infrastrukturminister Catharina Elmsäter Svärd. Senast vi moderater i norra Sverige samlades på motsvarande sätt var i Lycksele år 2007.

Det blir en mycket viktig konferens i Umeå. Vi samlar nu de främsta moderata politikerna i norra Sverige. Vi kommer att lägga upp riktlinjerna och strategi inför valet 2014.

Extra positivt att vi får besök av två av de tyngsta ministrarna i regeringen, liksom vår partisekreterare och gruppledaren i riksdagen.

Varmt välkomna till Umeå och Västerbotten den 1-2 oktober!

Etiketter: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Lars Gidlöf

  Varför inte en bloggning om det faktum att det kan bli 3 Kulturhuvustäder 2014?

  Har det inte gått lite inflation i detta med Kulturhuvudstad? Och hur mycket tror du en stad som Umeå kan konkurrera med Sarajevo när det gäller turister etc? Sarajevo har ju verkligen en kultur som är i grunden mer ärlig än Umeå’s.

  Är det inte lika bra lägga ner detta och spara dessa pengar? För om man nu från början skulle ha delat inkomst från turism etc med Riga 50/50 så blir det ju nu om fördelningen blir lika och Sarajevo blir kulturhuvudstad 33/33/33, dvs en kraftig minskning av intäkterna.

  Vi kan ju även låta Lund bli kulturhuvudstad 2014, de ansökte ju och Ni politiker blev ju jublande glad att Umeå fick detta istället för Lund, varför inte dela med Lund,va inte småaktig

 2. Anders Ågren

  Svar till Lars Gidlöf (2011-07-19 19:26)
  Nåja, nu är det ju inte bestämt att Sarajevo ska bli kulturhuvudstad utan bara ett förslag. Och det skulle ju bryta mot hela upplägget med ansökningar, jurybedömningar etc så vi får väl avvakta och se i just den delen.

  Iövrigt ska vi se till att göra det bästa möjliga av att Umeå faktiskt är utnämnd till europeisk kulturhuvudstad 2014. Bra för besöksnäringen bl.a.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.