Bra att företag kan välja det område som passar bäst

På Västerbottensnytt var det ett inslag om att vissa är kritiska mot det nya planerade handelsområdet "Entré Syd". Man menar att handeln ska koncentreras till så få platser som möjligt.

Från moderaterna har vi under lång tid drivit linjen att Umeå kommun ska kunna erbjuda de företag som vill etablera sig i Umeå, OLIKA platser att välja mellan. Vill ett företag etablera sig på Ersboda ska det finnas tillgänglig mark där att tillgå, vill man ligga på Klockarbäcken eller Strömpilen ska det finnas möjlighet där.

På samma sätt är vi positiva till att det i den framtida planeringen av Umeås handel ska möjliggöras företagetableringar på Entré Syd om det finns företag som vill etablera sig just där. Vi anser att företagen själva är kompetenta att avgöra var de bör lokalisera sig, och sedan är det konsumenterna som väljer var de vill handla.

Det är helt i linje med den moderata handelspolitiken i Umeå. Det är också av den anledningen som vi under många år drivit frågan om att skrota den kommunala handelspolicyn, eftersom den inskränkte etableringsmöjligheterna för handeln i Umeå.

Nu är vi på rätt väg!