Intressanta företagsbesök

Igår var vi ute med näringslivs- och planeringsutskottet på månadens inplanerade företasgbesök. Först gjorde vi ett besök på GE Healthcare med sina ca 400 anställda, sedan åkte vi vidare till Norrmejerier och mejeriet i Umeå.

Båda besöken var mycket givande.

På bilden ovan en bild från besöket på mejeriet. Här ligger ostarna i väntan på att transporteras in på ostlagret. För mig som sommarjobbat under många år på mejeriet i Övik, kändes mycket igen även om hanteringen på många sätt har effektiviserats.

Intressant dag. Givande besök. Två företag som båda bidrar till Umeås tillväxt.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Vill du att kommunerna ska ta sitt ansvar gällande utbetalningarna av försörjningsstöden sker god tid innan dagarna 28, 30 och 31 – då bland annat autogiro dras på kontot?

    Vill du att kommunerna ska ta sitt ansvar för sitt handlande kring försenade utbetalningar att kommunen står för alla extra utgifter, kostnader etc – oavsett vad för faktura som gäller i normen eller inte – av följden av detta?

    Utbetalningsdag är inte reglerat, läs på. Har du sett detta reglemente så vill jag se den. För finns den varför utbetals inte ändå försörjningsstödet i god tid för autogiro även så jag ansökt själv i god tid att dem ska hinna med det.

    Ska den folkbokförda Kommun ska kunna neka en försörjningsstöd bara för att du vistas i en annan kommun av en låg elräkning för att ha umgänge med barnen eller/och söker jobb?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.