Ett snabbare tempo ställer krav

Läser i en bok av Lena Hörngren att 2/3 av svenska folket använder nätet dagligen. Varannan säger sig använda sociala medier i någon form varje dag. Facebook är störst med fyra miljoner användare. 1,5 miljoner läser regelbundet bloggar.  Ca 100 000 användare finns på twitter.

Människor har idag vant sig vid ett betydligt högre tempo än vad som var vanligt förr. Detta ställer också betydligt högre krav på både politiker och partier.

Själv försöker jag vara så aktiv jag bara hinner på de olika sociala medierna. Ser att det i dagens VK finns en artikel med kritik mot arbetet med kulturhuvudstadssatsningen. Bl.a. sägs det att man har försökt på kontakt med ledningen för kulturhuvudstadsåret under ett års tid, utan att lyckas. Bara en kompakt tystnad. Hmm. Ska bli intressant att se svaret på detta. Jag tror nämligen att det finns förståelse för att vissa frågor kan ta ett tag innan man får svar på. Att det finns förståelse att man inte svarar med vändande mail på alla frågor, lika lite som man alltid hinner svara på twitter inom några timmar.

Men det viktiga är att man ger svar så fort man kan. Jag tror däremot inte att det finns någon som helst förståelse för att man får vänta på svar i ett år.

 

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.