Beslut idag om digitala informationsskyltar i Umeå

Äntligen har vi tagit beslut.

Efter ett tröstlöst harvande i fyra år, så tog kommunstyrelsens arbetsutskott på förmiddagen beslut i ärendet. (Se pressmeddelandet nedan). Umeå kommer alltså nu att få digitala informationsskyltar vid stadens stora infartsleder.

Men det krävdes att jag tog upp ärendet tre gånger i fullmäktige…..

 

Pressmeddelande:

Umeå får digitala infartsskyltar
Besökare i Umeå kommer inom kort att mötas av digitala skyltar. Förutom fyra stora skyltar vid infarterna kommer en mindre att placeras ut i vid Frasses på Rådhustorget.

Syftet med skyltarna är att hälsa besökare välkomna till Umeå. Skyltarna kommer också att innehålla evenemangstips, information från kommunen och reklambudskap från de företag som köper reklamplats.

Det kommunala bolaget Umeå Energi tar ansvar för att skyltarna kommer på plats, får bredbandsuppkoppling, samt står för driftkostnaderna i början.

De fyra infartsskyltarna är 20 kvadratmeter stora och kommer att vara väl synliga under årets alla årstider. Skylten som ska placeras vid Rådhustorget är betydligt mindre, bara 4 kvadratmeter stor.

Enligt beslutet förfogar kommunen över 30 procent av den totala exponeringstiden. Företaget Mediepartner säljer resterande 70 procent av exponeringstiden.

Nästa steg i processen är ansökan om bygglov. Förhoppningen är att den första skylten, den på Rådhustorget, ska finnas på plats vid årsskiftet.

 

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.