Svar till Christer Lindvall (S)

Är tillbaka i Umeå, och tänkte nu komma ikapp med allt som hunnit hända de senaste dagarna.

Den här repliken från mig till arbetarkommunens ordförande i Umeå, Christer Lindvall (S), fick jag publicerad i gårdagens VK.

Moderaterna tar ansvar

Christer Lindvall (S) är ute och cyklar, när han levererar argument som framstår som ren humbug i VK 6/10. I den nylanserade S-budgeten väljer de röda bort Alliansens insatser för att minska ungdomsarbetslösheten, för att återigen utvidga bidragssystemet så att människor systemetiskt ska hamna i utanförskap.

Moderaterna och Alliansregeringen har halverat arbetsgivaravgiften för unga, minskar restaurangmoms och satsar rejält på utbildning och yrkesutbildning. Tack vare Alliansens satsningar har det bara mellan 2010-2011 tillkommit 10~000 fler utbildningsplatser vid universitet och högskolor. Dessa insatser skapar arbeten och bidrar till att minska arbetslösheten och utanförskap.

Men vad vill då socialdemokraterna och Lindvall? Jo, (S) vill bland annat höja arbetsgivaravgiften för unga och höja restaurangmomsen, vilket gör att det blir ännu svårare för människor under 25 att få en anställning och komma in på arbetsmarknaden. Varför (S) väljer att låta den unga generationen ta smällen är en gåta.

Alliansen tar ansvar för Sverige. Socialdemokraternas politik skulle drabba Sveriges unga mycket hårt då de även fortsättningsvis vill göra det dyrare att anställa unga. Lindvall kanske borde ta ett snack internt med Juholt och gänget i Stockholm?

Anders Ågren
Kommunalråd (M)
Umeå

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.