Skärp dig Lennart. Jag svartmålar inte.

Holmlund hävdar på sin blogg att jag svartmålar Klockarbäcken, och inte håller mig till fakta.

Så är det naturligtvis inte.

Jag har konstaterat att moderaterna varit motståndare till handelspolicyn, och röstat på ett eget förslag. Jag har aldrig påstått något annat. Läs min blogg från igår, Holmlund!

Sen har jag inte svartmålat Klockarbäckens handelsområde. Ingen kan idag säga hur det utvecklar sig – kanske blir det bättre när Trafikverket sätter ned foten om dragningen av Västra Länken. Jag håller tummarna för att trenden vänder och intresset ökar för Klockarbäcken!

Men ingen kan ju förneka fakta. År efter år har etableringarna uteblivit. Det är mycket beklagligt.

Samtidigt har investerar stått på kö för att få etablera sig i Umeå, men de har önskat att få etablera sig på i första hand Ersboda. Då har kommunen under flera år pekat med hela handen på Klockarbäcken – detta är det svek som socialdemokraterna gjort sig skyldiga till. Genom att inte öppna upp Ersboda för mer handel har konsekvensen blivit att man stoppat nya företag till Umeå, man har stoppat nya jobb.

Det är inte handelsområdet Klockarbäckens fel – det är socialdemokraternas fel som inte har tillåtit större ytkrävande handelsetableringar på andra platser. Men nu har verkligheten kommit ikapp.

Välkommen till verkligheten, Lennart Holmlund!

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Lennart Holmlund

    Visst är vi överens om att översiktsplanen är det styrdokument och visst var det bra att IKEA kommer hit och de tyckte att Entre Syd var bäst

  2. Anders Ågren

    Svar till Lennart Holmlund (2011-10-19 13:24)
    Självklart är vi överens om det.

    Moderaternas kritik har riktats mot den gamla handelspolicyn, men den har ju nu upphört att gälla i samband med att vi antog nya översiktsplanen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.