Moderat partistämma i Örebro!

Är på plats i Örebro sedan igårkväll. Vi reste hit via flyg till Arlanda, därefter buss till Enköping och avslutningsvis tåg den sista biten.

Det är nämligen dags för moderaternas partistämma som pågår torsdag-söndag. 200 ombud från landets olika länsförbund är här, liksom en stort antal andra moderater på olika nivåer. För att inte tala om alla journalister m.fl.

Om 2,5 timmar håller Fredrik Reinfeldt sitt inledningsanförande, och därefter är det dags för utskottsarbeten. Själv sitter jag i det utskott som behandlar trygghetsfrågorna (allt från kriminalpolitik till stadsplanering som ett sätt att göra omgivningen tryggare för invånarna). Det ska bli särskilt intressant att se hur ombuden ser på förslaget till nytt kommunpolitiskt handlingsprogram, där jag själv varit med i den arbetsgrupp som tagit fram förslaget,

Som vanligt i politiska sammanhang är det inte bara intressant vad som sägs från talarstolen, utan lika mycket de samtal som pågår ute i korridorerna. Inte minst när vi numera innehar regeringsmakten. Själv har jag ett antal personer att träffa, i olika frågor, innan jag vänder tillbaka till Umeå. Kommer inte stanna här hela stämman, utan min ersättare går in på lördag och tjänstgör då jag har andra åtaganden som väntar. Men jag kommer hinna med de möten som är inplanerade. Det gäller att vara effektiv.

Sen är det naturligtvis vid såna här tillställningar alltid trevligt att träffa de personer man lärt känna genom åren i moderaterna. Efter 24 år i partiets tjänst så börjar det bli några man lärt känna 🙂 Under MUF-tiden, under perioden i Moderata Studentförbundet och sedan tiden i moderpartiet.

OK. Frukosten är intagen. Nu blir det full fart – på återhörande!

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.