M är Sveriges enda arbetarparti

Replik som är införd i dagens VK.

Jag passar på att erbjuda Christer Lindvall medlemskap i nya moderaterna, om han fortfarande är trogen de gamla s-idealen om arbetslinje och ansvarstagande.

Svårt för (S) när Moderaterna är Sveriges enda arbetarparti

Christer Lindvall (S) angriper mig och moderaterna i VK (12/11), apropå det nya idéprogram som vi har antagit. Man kan möjligen diskutera något enskilt ord i programmet. Det får jag i så fall bjuda Lindvall på. Men jag tycker att debatten är belysande.

Dagens socialdemokrater saknar egen politik och ledarskapet ska vi väl inte ens prata om. Partiet driver vind för våg, utan varken mening eller mål. Inte heller hittar (S) något att angripa i moderaternas politik, så vad gör man då? Jo, i ren panik så man angriper de gamla högerpolitikerna som levde för 100 år sedan! När man inte kan angripa dagens moderater så angriper man våra föregångare i Allmänna Valmansförbundet och Högerpartiet! Ojoj, så patetiskt.

Jag tycker nästan lite synd om Lindvall och dagens sossar. Nästan allt positivt som de en gång kämpade för har tagits över av dagens moderater. Arbetslinjen, ansvarstagandet för landet, solidariskt och gemensamt finansierad välfärd, stabila statsfinanser och värnandet av allmänintresset före särintresset. Allt detta är numera nya moderaterna. Ja, vi har stegvis också vunnit över socialdemokraternas väljare. Det är inte kul att vara sosse idag, helt uppenbart.

Moderaternas nya idéprogram är ett program som vi moderater ska vara stolta över. Det speglar det förändringsarbete som moderaterna genomfört och måste fortsätta att genomföra. Finns det någon formulering i idéprogrammet som kan feltolkas så ska vi fixa till det vid stämman 2013.

Vi moderater tar sikte på framtiden, våra visioner och vår fortsatta förnyelse. På 100 år har vi gått från att vara överklasspartiet till att vara Sveriges enda arbetarparti. Jag är stolt över moderaternas förändring. Om Lindvall är trogen de gamla S-idealen är det nog dags för honom att byta parti. Dagens socialdemokratiska parti är tyvärr bara ett tomt skal, utan innehåll.

Anders Ågren
Kommunalråd (M)
Umeå

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Conny Forsström

    M representerar tillsammans med övriga alliansen en ideologi med en övertro på marknaden där man gladeligen släpper in riskkapitalbolag utan skrupler som gör allt för att tjäna pengar. Ni överväger ju t.o.m. att tvinga kommunerna att ha privata utförare. Må människor inte glömma ovanstående i valet 2014.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.