Nu är det match igen!

Med ca 2,5 år kvar till valet 2014 så har socialdemokraterna återhämtat en stor del av det opinionsmässiga raset under Juhols sista tid som partiledare. Att (S) skulle återhämta sig från den historiskt låga nivån var ju inte oväntat, tvärtom.

Så nu är det match igen. Nye partiledaren Stefan Löfven har under en tid nu format sitt lag, och är redo att ta fighten. Gott så.

Nu blir det intressant att också se hur socialdemokraterna formulerar sin politik. Därmed kan vi också tydligare se var skiljelinjerna går. Hittills har vi fått reda på att de numera accepterar alla skattesänkningar som genomförts tack vare jobbskatteavdraget. Det är ETT intressant besked.

(S) har återhämtat sig. Moderaterna är fortfarande största parti i opinionen.

Nu kör vi! 🙂

Etiketter: , , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. Umebo

  Men Anders då hur räknar du?

  Alliansen ligger ju i klart underläge i alla undersökningar om man räknar bort KD som ligger under 4% i de publicerade undersökningarna – eller har du börjat räkna med SD i ert regeringsunderlag?

 2. Jan-Erik Vahlström

  Jadu- slå dej inte för bröstet angående era jobbskatteavdrag. Sänkt skatt är i inledningsskedet populärt.Dessutom svårare för en ny regering att ändra på. Detta innebär inte att en ny regering ”accepterar” det. Folk börjar nu att inse och förstå resultatet av detta, enligt min mening den mest orättvisa reform som har skapats så länge som jag minns. Jag har tidigare gett många exempel på hur dessa skattesänkningar har drabbat mäniskorna och hur orättvisorna har ökat. När folk riktigt börjar inse och drabbas av er politik så kommer denna regering att sitta väldigt lös. Att ni talar om att ni är ett parti för jobb kan sägas med ett ord, nämligen patetiskt.

 3. Anders Ågren

  Svar till Umebo (2012-02-25 08:46)
  Vad är det du inte förståt? Jag skrev att Moderaterna är större än socialdemokraterna i mätningarna.

  Ne, jag räknat självfallet inte med SD i regeringsunderlaget.

  Vad jag vet är Alliansen större än de rödgröna i de flesta mätningarna. Man å andra sidan så finns ju inte längre något samarbete mellan de rödgröna. Något rödgrönt block finns inte.

  Så Alliansen står ju starka, mot en slittrad, vilsen och oenig opposition.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.