Alliansen vill öka stödet till BRIS i Umeå

Insändare som publicerades i dagens VK:

 

Alliansen vill öka stödet till BRIS i Umeå

BRIS (Barnens Rätt I Samhället) är en ideell organisation som bedriver en mycket angelägen verksamhet och fungerar som ett stöd genom att hjälpa barn och unga som mår dåligt och aktivt söker samtalsstöd själva. BRIS är en länk mellan barn, vuxna och samhället.

Alliansen i Umeå vill satsa på barnens välbefinnande och stötta denna betydelsefulla verksamhet och de utsatta barn som behöver en vuxen person att prata med. I en motion till kommunfullmäktige har vi föreslagit att Umeå kommun bör höja stödet till BRIS. Det handlar i sammanhanget om små summor, men det är för en väldigt viktigt verksamhet i Umeå.

Anders Ågren, (M)

Britt-Marie Lövgren, (FP)

Mattias Larsson, (C)

Veronica Kerr (KD)
 

Etiketter: , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. bella

  Hur vågar ni moderater gå ut o säga att ni ska stätta bris när det är ni som ställler till helvetet för barn o familjer ,,, vakna om ni någon gång gör de o lev i verkligeheten o inte bara i kostymer som inte alls ser fint ut men så är de ju i det morderna samhället

 2. Björne

  Håller med Bella faktiskt att M ställer till det mesta eländet här i landet. Tycker också lite extra synd om barnen hos dom. För dom barn som far mest illa är just borgarnas barn. Har jobbat många år inom Kriminalvården och sett många komma och gå. Visst finns alla typer av samhällsklasser, men de värsta är borgarbarn, bortskämda som bara är fostrade att ta för sig. BRIS behövs till fullo, men att M ska samla poäng på deras namn är så lågt man kan vänta sig av en moderat.

 3. Anders Ågren

  Svar till Björne (2012-03-02 20:07)
  Tråkigt att du ser det så. I resten av världen skulle man nog vara tacksam över att få bo i ett land med en så välskött ekonomi som Sveriges. Kolla ut över Europa, med dramatiska nedskärningar, skattehöjningar och social oro. I Sverige har vi trots krisen kunnat satsa mer pengar på välfärden med höjda statsbidrag till kommuner och landsting. Alliansen i Umeå vill öka stödet till BRIS – vad är problemet med det?

 4. Anders Ågren

  Svar till bella (2012-02-29 10:46)
  Det finns ingen tidigare regering i Sverige som gett så mycket i statsbidrag till kommuner och landsting som nuvarande Alliansregering. Vi värnar välfärden, statens finanser och stabiliteten i vårt land. Sen att det inte stämmer överens med världsbilden hos vissa är bara att beklaga. Alliansen i Umeå vill öka stödet till BRIS – vad är problemet med det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.