Internationella Kvinnodagen idag!

Idag uppmärksammar vi den internationella kvinnodagen. Nedanstående är något av allt det som händer i Umeå:

PRESSMEDDELANDE

Internationella kvinnodagen uppmärksammas i Umeå

På internationella kvinnodagen torsdag 8 mars arrangerar Umeå kommun flera aktiviteter i Glashuset på Rådhustorget. Intresserade medborgare är välkomna att diskutera makt, kön och jämställdhet i Umeå kommun och lära sig mer om arbetet för jämställdhet.

– Kommunen ska vara en pådrivande aktör när det gäller jämställdhet och det ska genomsyra alla verksamheters arbete. Torsdag 8 mars är ett tillfälle att visa upp det arbete som sker, men också synliggöra det arbete som återstår, säger Linda Gustafsson, jämställdhetsstrateg, Umeå kommun.

Program för torsdag 8 mars:
• Frukostföreläsning om ny avhandling "Rädsla för våld och könade maktrelationer: Hantering av hot i det offentliga rummet i Sverige", Linda Sandberg, Umeå centrum för genusstudier. Café Schmäck, klockan 08.30–09.15 (se inbjudan i bilaga).
• Linda Gustafsson, Umeå kommuns jämställdhetsstrateg, och företrädare för projekten "Normstorm i Umeåregionen" och "Ledningskraft" och finns i Glashuset för att berätta om och diskutera jämställdhetsarbete i kommunen.
• Under dagen kommer korta föredrag att hållas, till exempel berättar Kicki Fagerlund om "Du är Queen" och Jenny Saba Persson om "Crossing Boarders".
• Filmklipp kommer att visas ut mot Rådhustorget och material om jämställdhet finns att ta del av.

Internationella kvinnodagen inträffar 8 mars varje år. Då uppmärksammas brister på jämställdhet och kvinnors situation över hela världen.
 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

 1. Daniel Johansson

  Det här är naturligvis inget som kommer belysas då statistiken som levereras till regeringen kommer från ”dem som vet” och dessa är själva ofta feminister och engagerar sig selektivt åt kvinnors utsatthet och systematiskt ignorerar mäns utsatthet.

  Män och kvinnor ska tvingas in i arbeten som dem är sämre lämpade för och som dem personligen inte vill välja i könsextremismens och kvoteringens namn.

  Barn på förskola ska bli utsatta för styrd lek av genusdiktatorer för att sudda ut heterosexuella instinkter och naturliga beteenden.

  Omvärldens syn på Sverige har förändrats från humanistiska fredsivrare till att idag ses som ett extremateistiskt feminismens Saudi Arabien. Självrättfärdigande kör vi blint på utan eftertanke.

  Det räcker nu.

Det hade vart bra med verklig jämlikhet utan feminism.

En jämlikhet OAVSETT kön, ras, ålder, sexuell läggning istället för: 

På grund av vissa kön, raser, åldrar, sexuella läggningar skapad genom social ingenjörskonst.

En jämlikhet för lika möjligheter som respekterar fria val, kärnfamiljen, mänskliga rättigheter, män och kvinnors olikheter, istället för att försöka forcera jämställda resultat genom tvång, kvotering, exkludering, vetenskapsförnekelse, social ingenjörskonst och feminism.

 2. Daniel Johansson

  http://www.youtube.com/watch?v=w__PJ8ymliw&feature=relmfu

  http://www.youtube.com/watch?v=RozEFVPDxeg&feature=relmfu

  Under Hela 1900-talet har det handlat om mäns våld mot kvinnor.

Vi har blivit indoktrinerade att alla kvinnors problem beror på män genom feminism. Allt maskulint är dåligt.

I tv och media finns det inte ett enda program nu som inte handlar om att förlöjliga, trycka ner eller förnedra män.

Könsstympning av tjejer i Afrika ska föras krig mot medan pungsparkar och misandri i Sverige, ja det är roligt och humoristiskt, Jämlikhet?

Pojkars betyg i Svenska skolan sjunker, stöd? Äh det är bara killar ändå, Nu drar vi till Afrika och lägger dina och mina skatteresurser på deras tjejer istället, det är ändå bara våra pojkar och man vet ju hur dem är, Jämlikhet?

Män har inga preventiva rättigheter, dåliga föräldrarättigheter, sämre laga stöd, Avtjänar högre straff för samma brott som kvinnor, Utsätts mer för våld, Skadar sig mer, Har högre självmordsfrekvens…………

Jag tror att män i Sverige är såpass nedtryckta i skorna och har såpass dåligt självförtroende och förtroende för rättssystemet i dem här frågorna att dem hellre dör än berättar. Mörkertalet för män som är utsatta för psykologiskt eller fysiskt våld är lika stort eller större än kvinnors i Sverige. Anmälningarna görs inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.