Stieg Larsson ny hedersmedborgare i Umeå

Det blev en bra start på Kulturnatta. Soligt väder och god stämning.

Vid 11.50 på Rådhustorget offentliggjorde fullmäktiges ordförande Marielouice Rönnmark vem som hade utnämnts till Umeås fjärde hedermedborgare genom tiderna: författaren Stieg Larsson, vilken får priset postumt. Inom parentes var det intressant att lyssna till olika förhandsspekulationer bland folk man träffade på stan innan det var dags för själva offentliggörandet.

Ett mycket bra beslut! Jag har fått många frågor på sista åren om varför Umeå inte på ett tydligare sätt har uppmärksammat och lyft fram Stieg Larssons insatser. Nu gör man det på bästa tänkbara sätt.

På Umeå kommuns hemsida kan ni läsa mer om utnämningen. Klicka HÄR så hamnar ni rätt.

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. MyPress.SE - ÅSIKTSFASCISM

    Ja i Umeå kan flickan leka med elden. Umeå = Nordens Shakebao (kinesiska: 沙科保, Shākēbǎo, i engelskspråkiga versioner ibland Chako Paul City) är en kinesisk vandringssägen om en stad i norra Sverige som bebos av enbart lesbiska kvinnor. Nyhetsbyrån Nya Kina uppgav i en artikel i sin reseavdelning att 25 000 kvinnor bor i denna påstådda stad, vilket skulle göra den till en av Norrlands större städer. Nyhetstjänsten Harbin har också information om den mytomspunna staden. Enligt dem skall en kinesisk utbytesstudent vid namn Niu Xiaoyu (牛小羽) migrerat till orten efter ett bråk med sin dåvarande pojkvän. För att rädda sin älskade skall pojkvännen begett sig till orten, förklädd till kvinna, och fört med sig henne hem igen.
    – Ja i Umeå finns Marie Louise Rönnmark (S(ex)) bl.a… Läs fortsättningen… 🙂 Vi hjälper så gärna till att sätta Umeå på världskartan. Visst är det roligt när till och med TV kanaler i andra länder refererar? Nyheterna läses av hela världen 24/7.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.