Dags för fullmäktige i Umeå

Idag sammanträder kommunfullmäktige i Umeå. Det är en ganska lång ärendelista, med både interpellationer och beslutsärenden.

Två moderata motioner ska behandlas. Den motion som jag själv skrivit om att Umeå ska sikta på vinna utmärkelsen "Årets stadskärna" föreslås bli bifallen, vilket jag tycker är mycket positivt. Alla partier stöttar förslaget så här långt.

Den andra M-motionen är skriven av Terese Andersson och gäller ett försök med att tillåta krogarna i Umeå att ta öppet till 03.00. Det är en fråga som moderaterna har drivit länge i vår kommun, men tyvärr är det endast folkpartiet som är med oss i den här frågan.

Bland övriga frågor syns förslag till ny VA-taxa, samt bildandet av bolaget för att bygga det nya badhuset. Allt som allt upplagt fö ren lång men intressant ag.

Vi hörs!

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

 1. Ola

  Du kan väl inte på fullaste allvar tycka att ex gågatan är vacker? Själv tycks den i mina ögon vara naken och grå. men allt är subjektivt, tyvärr.

 2. Arne Andersson

  Men du, det här med kommunfullmäktige…
  Jag sitter och lyssnar på direktsändningen och tycker mig kunna konstatera att ledamöterna endast spelar för gallerierna.
  Såvitt jga kan förstå är alla ärenden redan klara genom mangling i KS och KSAU. Varför då kalla in en förfärlig mängd röstboskap för att skenbart konfirmera det som redan är beslutat?

  Arne

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.