Umeå och Skellefteå borde samarbeta mer

Idag har jag varit på regionfullmäktige i Skellefteå. Men när vi var färdiga med det passade jag på att träffa min kollega i Skellefteå – moderaternas gruppledare Andreas Löwenhöök tillika vice oppositionsråd – för ett lite längre samtal. Här på hans kontor i stadshuset. Vi hade en riktigt intressant diskussion om förhållandet mellan Umeå och Skellefteå. Det har historiskt funnits en form av hat-förhållande mellan våra städer, och man kan verkligen fråga sig varför? Både Umeå och Skellefteå har allt att vinna på att samarbeta, och hitta samverkansformer istället för att gå och lurpassa på varandra och misstro varandras avsikter.

Jag tror att mycket av problemet är så enkelt som en generationsfråga. Den nya generationen ledare som är på väg att ta över i våra kommuner har inte den gamla barlasten med  "nedärvda" fördomar, där man bara av princip måste ogilla det som råkar komma från respektive stad.

I samma korridor fanns också Skellefteås kommunchef  Kristina Sundin Jonsson, som vi hann växla några ord med. Om såväl marknadsföring, tillväxtfrågor som byggnationer.

Avslutningsvis en bild tagen från en fin uteplats lite högre upp i Skellefteås stadshus, med riktigt fin utsikt över älven. Så utöver bra diskussioner med Andreas så får jag även tacka för rundguidningen i deras stadshus.

Etiketter: , , , , , ,

En kommentar

  1. Urban Bengtson

    Tänk också om Umeå och Ö-vik kunde samarbeta mer, här om bad- och simanläggningar. En 50×25-metersbassäng vid IKSU Sportcenter och simkanal med strömmande vatten ger en upplevelse för Ö-vik-folk att åka till Umeå.

    Och Öviks hela tiden utvecklande/utbyggande (som inte går på Nannakvarteret) Paradiset reser ju Umeåbor till. Tänk ett gemensamt bad- och simpaket här, på båda ställen och med Botniabanan! Gärna med hotell med för att göra annat på annan dag.

    Snart kommer en idrottsutredning från UmU, där en Campus simarena kan föras in. Om umepolitiken vill. Vill den inte, så får vi andra försöka, och sedan konkurreras Nannabadplanerna ut.

    Så blev det för kommersen på grusplanen. När Forsetegallerian tog form, drog handelsidkare åt öronen och inget lönade sig på Nanna. Så tänk konkurrensmässigt så förlorar Nannabadandet, förr eller senare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.