TV4-inslag där jag är intervjuad om badhuset

Badhusbygget%20kan%20p%C3%A5b%C3%B6rjas%20n%C3%A4sta%20v%C3%A5r

Ser vi slutet på ännu en av Umeås alla gamla politiska långbänkar? Inslag i TV4 där jag är intervjuad via telefon, apropå uppgifterna om att det inte behövs någon ny detaljplan för kvarteret Nanna där det nya badhuset i Umeå kommer att byggas.

 

Etiketter: , , , , ,

En kommentar

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Nej, Anders Ågren, det blir inget Nannabad som kan börja byggas nästa vår. Det ska göras en bygglovsansökan som kan komma att överklagas. Det är också ett P-hus till som planeras.

    Till det P-huset och till P-huset Nanna ska det komma bilar och ökande badhus- och simhallstrafik med skolbadbussar (skolbaden fås ej i ordinarie bussar) och utflyktsdito.

    Det skapar ”trafikinfarkter” periodvis runt om Nannakvarteret som ni politiker då måste ta ställning till. Problem som förstärks av Ikea med än mer trafik på ÖK och som ökar med mer av restriktioner pga försämrad luftmiljö.

    Och allt måste ju, väl, beslutas om innan ett spadtag tas?

    Samtidigt med den projektering som ska dras igång, kommer också en bedömning om hur ska driften skötas. Den har varit bortglömd(?) hela tiden. Den finns inte med i anbudsförfrågan nu heller. Och kan inte vara med förrän ett fullständigt innehåll finns.

    Inte heller förrän frågan om trafiken är löst. För där kommer då ett avgörande. Tänk om badentreprenörer ser det svårt att få de besökande de måste ha för att klara ekonomin. För äventyrsbadet är ju inte mycket att yvas över, nu på c:a 1 000 kvm, mindre än en tredjdel av Ö-viks Paradiset.

    Dessförinnan måste Umeå kommun bestämma vilket bidrag som ska ges. Där finns heller inga beslut tagna. Hur och när kommunbidragen ska bedömas vet ingen. Är det ni politiker i Badhusbolaget? Är det i Näringslivs- och planeringsutskottet, i KS eller Fritidsnämnden?

    Nu hopas verkligheten på ett sätt ni beslutfattare, som inte kan bad och badplanering (och inte ska vara experter heller), inte tänkt på. Att då utnyttja en gammal detaljplan för att få allt snabbare visar att ni politiker inte tar planeringsproblemen på allvar.

    Men i höst blir allt detta synligt och början på Nannabadets fall, som det blev för 12 år sedan i förra badsatsningen på grusplanen, Aktivariet som gick i graven, pga att driften inte klarades.

    Verkligheten överträffar dikten (om Nannabad här) ofta. Så blir det även här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.