Rekord på rekord för Umeå Airport

I maj slogs ett nytt rekord för Umeå Airport. Antalet resenärer når hela tiden nya höjder.

Totalt 100 399 passagerare reste via Umeå Airport i maj månad 2012. Det var 5 352 fler passagerare än maj månad förgående år –  totalt en ökning med 5,6 procent. Ackumulerat, januari-maj 2012 så är det en resandeökning med hela 7,5 procent jämfört med förgående år. Innan året är slut kanske man lyckas passera en miljon resenärer. Vi är nu hack i häl på Luleå Airport beträffande antalet resenärer.

Detta visar också att vårt beslut att vara med och medfinansiera utbyggnaden av flygplatsen kommer i helt rätt tid. Trängseln på flygplatsen har blivit mer och mer påtaglig.  Efter ett beslut i fullmäktgie så ska Umeå kommun bidra med 15 miljoner kronor under 2012—2013 till Swedavias utbyggnad av Umeå Airport. Utbyggnad av bland annat avgångs- och ankomsthallen ska öka flygplatsens kapacitet och komforten för passagerarna.

För moderaternas del, så hoppas vi att detta bara är ett första steg i den utbyggnad som verkligen behövs. Nästa steg borde vara att bygga på med ytterligare en våning, med gater och gångar ut till flygplanen, på samma sätt som på Arlanda och i Luleå.