Träna för att må bra!

Har suttit och bläddrat i tidningen MåBra och dess julinummer, och där kan man hitta många intressanta faktauppgifter i stort och smått.

Vill du leva längre? Det räcker med 15 minuters motion per dag för att förebygga cancer, hjärtproblem och diabetes. Enligt en stor studie publicerad i The Lancet kan den korta ökningen av aktivitet per dag öka människors livslängd med i genomsnitt tre år (!). Som sagt: 15 minuter per dag. Dags att öka motionerandet månne?

Jag tränar kontinuerligt sedan 1,5 år tillbaka och har blivit rejält piggare sen dess. Skillnaden märks tydligt bara efter några veckor – det gäller bara att göra det till en vana.

Så på med träningsskorna! 🙂

Etiketter: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Villy Hansen

    Det där med träning har du rätt i. Om man tränar regelbundet är man förmodligen friskare när man dör. Själv tränar jag alla sorterna typ, löpning, cykel, skrotlyft på gymmet, tre olik sorters skidor på vintern men så var jag också den ”yngste” som någonsin fyllde femtio den gången jag gjorde det, för tolv år sedan.

    Så till det viktiga. Hur skall vi få alla dessa som inte kommit för sig att träna, att träna? Dem som har ont på många ställen, dem som jobbar inom vården, skolan etc. Flera andra, de stora massorna som skulle må betydligt bättre av att vårda sin kroppsboning här på jorden kunde bli mindre sjuka. Men det finns ju bland annat hälsoministrar för det. Vad finns det i närlandet kommunen mån tro? Är det du, förebilden. Kan man få LH att speeda upp sig ännu mera. Eller blir det för många kryss av det? Lycka till i ditt opinionsarbete för ett friskara liv.

  2. Anders Ågren

    Svar till Villy Hansen (2012-07-17 08:14)
    Det bästa vore ju om vi alla hjälptes åt, oavsett partifärg och annat, för att vara goda förebilder och visa på vikten av att motionera och hålla sig i form. Kommunen kan, i egenskap av arbetsgivare för många, uppmuntra till friskvård på arbetstid etc. Lönsamt både för den enskilde, arbetsgivaren och samhället i stort. Många bäckar små….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.