Beachvolley och Noliamässan

Just nu pågår Swedish Beach Tour i Umeå, med matcher som spelas på Rådhustorget i centrala Umeå. Det här fotot är från gårdagen, då det var mycket folk som kom och såg på matcherna. Fint väder var det också. Lite mer mulet idag, men förhoppningsvis blir det inget regn i alla fall.  I eftermiddag väntar finalmatcherna för både dam- och herrsidan. Det ska bli spännande. Sen kommer jag delta i prisutdelningen som representant för Umeå kommun.

Ett riktigt bra och uppskattat arrangemang!

Tidigare i veckan var jag uppe i Piteå för att delta vid huvudmannagruppens möte med Norrbotniabanegruppen. Mötet ägde rum på Noliamässan så jag hann även med att gå ett varv på mässan. Trevligt som alltid.

Beträffande Norrbotniabanan så fortsätter vi arbetet att – på olika fronter och i olika sammanhang – argumentera och "lobba" för att satsningen skall bli av. Ungefär 60% av godstransporterna på järnväg sker i norra Sverige, och stambanan – som byggdes på 1800-talet – har stora lutningar. tvära kurvor, är sårbar för störningar och tillåter låga hastigheter – lösningen stavas Norrbotniabanan. Med banan på plats skulle transportkostnaderna minska med upp till 30%, restiderna skulle halveras, och dte skulle ge ett efterlängtat dubbelspår till Stambanan.

Men resurserna är inte obegränsade, och det pågår en ständig dragkamp mellan olika regioner för att ta del av infrastrukturmiljarderna. Fortsättning följer!

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.