Ett extra ”tillskott” för landets kommuner. För Umeå + 92 mkr för 2012

Har idag lämnat in en fråga till Lennart Holmlund (S) inför nästa kommunfullmäktige, med anledning av att kommunens kassakista fylls på vid årets slut med ca 92 miljoner kr.

 

Enkel fråga till kommunstyrelsens ordförande Lennart Holmlund (S):
 
 
92 miljoner kr mer till Umeå kommun för 2012
 
Vid fullmäktigesammanträdet i juni behandlades delårsrapporten för 2012. I den fanns en prognos som pekade på ett helårsresultat för Umeå kommun på ca 20 miljoner kr plus. För hela koncernen låg bedömningen på plus 114 miljoner kr.
 
Där var emellertid inte återbetalningen av AFA-pengar inräknade, eftersom beslutet om detta kom i slutet på juni. Anledningen är att sjukskrivningarna i landet har gått ned, och därmed har medlemmarna i AFA-försäkring (däribland landets alla kommuner och landsting) betalat in för mycket i premier under tidigare år. Nu återbetalas pengar för åren 2007 och 2008. Det handlar sammanlagt om ganska mycket pengar vilket innebär att hela sektorn kommer att gå mot ett rekordöverskott för år 2012.
 
För Umeå kommuns del rör det sig om nästan 92 miljoner kr, som vi inte har budgeterat med utan blir ett tillskott i kassan under 2012. Utbetalningarna påbörjas i november månad.
 
Min fråga till Lennart Holmlund (S) är därför:
 
       Pengarna utbetalas sent på året, och finns inte med i budgeten. Hur har ni socialdemokrater, som styrande parti, för avsikt att hantera detta tillskott?
 
 
 
Umeå 2012-08-20
 
 
 
Anders Ågren
Kommunalråd (M)
Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.