Kulturväven, dansen och kvinnohistoriskt museum

I media är det fokus och diskussion kring innehållet för Kulturväven, detta efter att beskedet kom att dansverksamheten inte längre kommer rymmas i lokalerna.

Sedan har folkpartiet under gårdagen uppenbarligen gått ut och meddelat att man vill flytta bort det kvinnohistoriska museet och istället låta dansen ta över de lokalerna. Från moderaternas sida så delar vi emellertid den uppfattning som centern gått ut med idag: vi ska inte ställa dessa verksamheter mot varandra. Båda förtjänar bra lösningar.

Vid sammanträdet under förmiddagen, på kommunstyrelsens arbetsutskott, så har vi diskuterat denna fråga kopplat till ett annat ärende.

Följande besked har vi då fått: dansens verksamhet kommer inte att kunna rymmas i de lokaler som det kvinnohistoriska museet skall vara i. Detta då takhöjden är för låg. Det hade gått på plan 5, men då denna våning inte är tillgänglig så kommer det inte att funka.

Så även om man skulle dela folkpartiets uppfattning, så är det överhuvudtaget inte praktiskt möjligt. Takhöjden blir för låg i de lokaler där kvinnohistoriska museet skall ligga. Lagt kort ligger alltså.

Frågan om Balettakademien och dansens verksamhet  har högsta prioritet, och vi ska se till att snarast ge dem en bra och acceptabel lösning. Ett alternativ kan vara att rusta upp de nuvarande lokalerna och ge dem långsiktiga hyresavtal, så att vi kan undanröja oron för var de ska kunna bedriva sin verksamhet.

 

 

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Anders Ågren

    Svar till Torbjörn (2012-09-18 16:45)
    Vet ej. Du får nog ställa frågan till dem, alternativt de tjänstemän som jobbar med förverkligandet av Kulturväven och är insatta i detaljerna i projektet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.