Bra lärare viktigaste faktorn för en bra skola

I dagens VK skriver jag och moderaternas ledamot i för- och grundskolenämnden, Terese Andersson, om moderaternas förslag att även Umeå kommun ska inrötta karriärtjänster för lärarkåren.

Insändaren bifogas nedan.

 

Premiera de bästa lärarna även i Umeå

Moderaterna i Umeå välkomnar regeringens satsning på karriärtjänster för lärare. Satsningen innebär ett rejält kliv framåt för ökade karriärvägar för undervisande lärare, med lönelyft kring 5 000 kronor i månaden för förstelärare och 10 000 kr i månaden för lektorer.

Nu måste Umeå kommun ta tillvara denna möjlighet att satsa på våra lärare, utöver de möjligheter som redan finns via den egna kommunala budgeten. Bra lärare är den viktigaste faktorn för en bra skola. Respektive kommun avgör själva om man ska införas ett system med karriärtjänster, vars extrakostnader finansieras med statliga medel.

Syftet är att premiera de bästa lärarna. Det här borde vara av stort intresse för skolorna i Umeå. Vi vet att andra kommuner redan meddelat sitt intresse. Vi moderater anser att Umeå kommun också borde göra denna satsning på lärarna.

Anders Ågren
Kommunalråd (M)

Terese Andersson
Ledamot i För- och grundskolenämnden (M)

Etiketter: , , , , , , , ,

En kommentar

  1. Anonymos Umebous

    Bra förslag, vi har några lärare även inom det kommunala som är under av fantastiska lärare.

    Ta nu och ta dina partikamrater i öronen, de som motionerat om magsjukevaccin a 500 kr/dos.

    Av någon anledning finns det familjer som aldrig blir sjuka och andra som alltid blir det. Det kan vara genetiskt, men var det inte så att under svinflunsahysterin gick antalet magsjuka och andra infektioner ned rätt märkbart? Det var då knappast genetiskt betingat ….

    Det låter som om dina partikamrater vill vaccinera mot lathet, dumhet och ohygien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.