Svar på fråga ang ev cykelbana längs Norra länken

Nedan kommer en replik som är publicerad i dagens VK. Som grundregel sedan några år, så väljer jag att även lägga upp mina insändare och debattartiklar här på bloggen, för de läsare som inte prenumererar på papperstidningen.

Det är Trafikverket som har ansvaret för Norra länken

Christer Johansson har frågat oss i VK den 17 oktober varför det inte byggts en cykelväg längs hela Norra Länken . Vi kan börja med att säga att du kan fråga trafikverket för det är de som har ansvaret för detta, både när det gäller planering, byggande och betalande. Det är inte kommunen som har det ansvaret och vi är inte beredda att ta det ansvar som ligger på staten. Vi har inte heller råd att göra detta och har andra cykelvägar som vi har kämpat för att staten ska bygga i minst 10 år.

Trafikverket bygger den här länken främst för att kunna klara av att avlasta den tunga trafiken genom stan som är den stora boven till luftföroreningarna i centrum.

Lennart Holmlund, kommunstyrelsens ordförande (S)
Anders Ågren, kommunalråd (M)
 

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Sten

    Nog kan ni erkänna att en cykelbana den vägen vore perfekt. Både för arbetande på Västerslätt, ryttare på Hippologum samt elever och personal på Forslunda Gymnasiet etc.
    Det borde gå att övertala Trafikverket att komplettera med en cykelbana, för att göra det säkrare för cyklisterna.
    Tackar på förhand för att ni lyckas nå det målet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.