Sociala medier eller träning?!?

I senaste numret av tidningen MåBra så handlar en av nyhetsnotiserna om en motsättning mellan användandet av sociala medier och träningsfrekvens. En brittisk studie (Källa: Science Daily) visar att de som är mindre aktiva på nätet har en mer aktiv fritid, och vice versa. Sociala medier som Facebook, twitter och annat gör att vi tydligen i större utsträckning hoppar över träningen.

Det låter ju inte bra. Men det är väl bara att göra både och? Jag ser mig som en ganska flitig användare av sociala medier: framförallt twitter, instagram och facebook, även om jag också finns på exempelvis LinkedIn. Men parallellt med mitt användande av de sociala medierna de senaste åren så har jag ökat träningen i motsvarande grad. Har nog inte tränat så mycket som jag gör nu, sedan jag gick i högstadiet och spelade fotboll i Övik. Nu blir det många besök på IKSU varje vecka.

Så inte är det någon motsättning mellan att använda sociala medier och att träna. Det är som med det mesta. Det är inte antingen eller – det är både och!

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.