Svar till Holmlund (S) om framtidens ledarskap i Umeå

I dagens VK har jag fått följande replik till Holmlund publicerad:

Socialdemokrater lyder när V dikterar

Umeå är mitt uppe i en mycket positiv utveckling: mängden byggkranar vittnar om framtidstro och tillväxt. I de övergripande planerings- och tillväxtfrågorna råder det samsyn bland de stora partierna över blockgränsen, vilket är en styrka och framgångsfaktor. Moderater och socialdemokrater har ofta haft likartad syn på vikten av en tillväxtorienterad politik. Människor trivs i vår kommun, även om alltför många tvingas flytta söderut i brist på jobb och bostäder. Det finns uppenbart mycket kvar att göra för att fortsätta utveckla Umeå framåt. Därför blir det lite tragikomiskt att läsa Lennart Holmlunds svar till mig (VK 23/11).

Holmlund berör inte med en stavelse den skarpa vänstersväng som skett i kommunpolitiken under den pågående mandatperioden. Att Socialdemokraterna sitter i Vänsterpartiets knä, och på område efter område förflyttar sig från politikens mittlinje. Motarbetandet av valfrihet inom äldreomsorgen, snedvriden konkurrens gentemot det privata näringslivet, ställningstagande för 6-timmars arbetsdag för att bara nämna några saker. Jag förstår varför Holmlund duckar på den punkten. Enklare att tiga och låtsas som om det regnar.

Under rubriken ”S i Umeå har många goda ledare beredda att ta över” får vi i Holmlunds insändare läsa om den goda laganda som påstås finnas inom socialdemokratin i Umeå, och vilka duktiga partikamrater han har som står redo att ta över. Det står naturligtvis honom fritt att skryta över sitt ”lagbygge”.

Vi som inte ingår i S-laget kan dock konstatera att ledande S-politiker på sista tiden angriper varandra öppet via massmedia och skjuter prick. Självmål på självmål. Vem som har byggt ett starkt lag överlåter jag med varm hand till andra att bedöma. Och då har vi inte ens nämnt hur Vänstern och Socialdemokraterna – den styrande koalitionen i Umeå – från månad till månad kan spreta åt olika håll och angripa varandra öppet.

Umeå har de senaste 18 åren styrts av socialdemokraterna, men i valet om två år är det hög tid för förändring. Det är dags för förnyelse och ersätta den styrande vänsterkoalitionen med Alliansen. En Allians som kommer att återföra den praktiska politiken tillbaka till politikens mittfåra, som vi är övertygade om att umeåborna föredrar. En pragmatisk och framåtsyftande politik är bättre än vänsterideologisk dikeskörning. Vi kommer att ta ansvar och föra den gamla Umeåandan vidare.

Anders Ågren
Moderat kommunalråd
Umeå

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.