Framgång för Allianspartierna i budgetberedningen!

Förra veckan gick vi tre Allianspartier i budgetberedningen i Umeå – moderaterna, folkpartiet, centern – ut och lade förslag på hur överskottet från AFA-pengarna skulle kunna fördelas i samband med dagens sammanträde i kommunstyrelsens arbetsutskott: ökat fastighetsunderhåll, lärarlöner m.m.

Vi är mycket nöjda med resultatet av dagens överläggningar i arbetsutskottet och sedermera beslut, där vi Allianspartier och de styrande S/V hittade en gemensam lösning på fördelningen av pengar:  En acceptabel lösning för våra partier.

Utöver den inriktning som vi föreslog förra veckan, så har det ju kommit mycket alarmerande och oacceptabla uppgifter om läget i kommunens äldreomsorg, med gamla som dör i ensamhet och en personal som inte hinner med sina uppgifter. På äldreboende efter äldreboende, tyvärr. Detta måste ses över snarast möjligt.

Nu blev det ett enigt beslut enligt följande (observera att det är ett inriktningsbeslut. Slutgiltigt beslut tas i mars då vi behandlar Bokslutet 2012).

+ 50 mkr till eftersatt fastighetsunderhåll

+ 22,3 mkr för att höja lärarlönerna i enlighet med nya läraravtalet

+ 25 mkr till äldreomsorgen, kopplat till arbetssituation, bemanning etc

+ 13 mkr för att täcka ökade kostnader för snöröjning m.m.

 

Från Allianspartierna krävde vi också förra veckan mer medel för att snabba på möjligheterna att klara av målet om minskade barngrupper i förskolan. Nu återkommer detta i särskild ordning i januari, med finansiering från de pengar som är avsatta för de s.k. sociala investeringarna.

Allt som allt en riktig bra dag för oss Allianspartier i budgetberedningen!

 

 

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Lasse Jacobson

    Ära den som äras bör!
    Visst var det väl Moderaterna som startade alla folkrörelser och kämpade för att genomföra demokratin i Sverige oxå eller ….. hur det nu var Sofia Arkelsten tidigare moderat partisekreterare försökte förfalska Sveriges historia.
    Anders Ågren har åter gjort ännu en ”Sofia Arkelsten”.

    mvh
    Lasse Jacobson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.