Markområden för handel

I dagens Folkbladet kan vi läsa att byggvaruföretaget Bauhaus är intresserat av att etablera sig i Umeå. Ett nytt varuhus skulle kunna innebära 200-250 arbetstillfällen, men kräver samtidigt stora markytor: mellan 16.000-20.000 kvadratmeter.

En av knäckfrågorna är om kommunen kan erbjuda lämpliga tomter.

Det här har vi debatterat och diskuterat under många år, och från moderaternas sida har vi länge pekat på att öppna upp för mer handelsetableringar i anslutning till Green Zone på Ersboda, och just delar av gamla I20-området. I den senaste översiktsplanen "Fördjupningen för Umeå" som fullmäktige antog hösten 2011 så beslutade vi också att vi skulle utreda nya handelsytor på I20-området, så det borde inte finnas något hinder för handel där. Tvärtom.

Självklart måste Umeå kommun fixa fram lämpliga tomtalternativ för de företag som är intresserade av att etablera sig i Umeå! Om det sedan blir i området vid Green Zone eller på annat ställe återstår att se. Vi har inte råd att tacka nej till hundratals nya jobb. Det här måste ordnas.

 

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Nisse

  Det största hindret mot era planer är nog att Klockarbäcken, Strömpilen och Ersboda är långsiktigt döende i nämnd ordning, medan Entre Syd lär växa mycket snabbare än någon av dagens förtroendevalda tycks (vilja att?) inse

  Detta gäller OM handelns marknadskrafter får bestämma. Via politiska beslut, dvs man hindrar IKEA-områdets expansion med diverse åtgärder, kan dödskamperna förlängas men inte stoppas.

  Kolla hur det blivit i ALLA andra IKEA-städer!

  Därför bör Umeå satsa sina skattemedel på bostäder på I20-området. Inget annat!

 2. Matte

  Helt rätt att strida för greenzone området, där finns oändliga möjligheterr, dessutom med bra förbindelser med e4/e12…!

  Detta är ju ingenting nytt ni kommer med heller, keep up the good work och fortsätt att kämpa för greenzone området.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.