Internationell skidanläggning på Vallberget!

Under många år har möjligheterna att etablera en större skidanläggning på Vallberget diskuterats. En detaljplan för området har fastställts. Grundläggande markarbeten etc är redan gjorda.

Sedan våren 2007 har Allianspartierna i Umeå upprepade gånger fört fram förslaget att Umeå kommun, i samarbete med andra aktörer, ska bidra till förverkligandet av en skidanläggning på Vallberget. Detta skulle betyda oerhört mycket för besöksnäringen i hela Umeåregionen.

Med dagens beslut i kommunstyrelsens näringslivs- och planeringsutskott har vi fått ett genombrott i detta arbete! Genom att nu undersöka olika investerings-och finansieringsförutsättningar för etablering av en internationell skidanläggning på Vallberget, så har vi kommit en bra bit på vägen!

En ny anläggning på Vallberget skulle generera fler övernattningar för hotellnäringen och därmed öka den turistekonomiska effekten. En skidanläggning på Vallberget skulle också göra Umeå mer attraktiv som vintersportregion och komplettera utbudet för såväl besökare som befolkningen i hela Umeåregionen.

En strategiskt viktig fråga för besöksnäringen i vår region!
 

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Per-Anders Eliasson

    En internationell anläggning säger du i din blogg. Min undran är vet du egentligen vad som krävs för något sådant? Påståendet är fullkomligt orimligt. Det enda en anläggning i den storlek som ett så litet berg kan erbjuda är ett effektivt och förmodligen dödligt slag mot de små anläggningarna i Kranskommunerna. Inte ens Tärnaby/Hemavan kan erbjuda något som skulle kunna betecknas som en något som drar internationella kunder, trots mångåriga satsningar mot exportmarknader.
    Frågan är nog snarare om man ska satsa på något som har så extremt dåliga förutsättningar. Fråga runt lite bland folk med lång branchkunskap kommer du att få en annan bild av vad som krävs för att få ut något positivt av en tuff branch där alla kustanläggningar gått ekonomisk kräftgång de senaste tjugo åren. Eller är det ett nytt skattefinansierat svart hål som är under uppseglin?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.