Västerbotten Grand Pris 2013

Magdalena Andersson Peter Berggren Ewa-May Karlsson webb

Vinnare av 2013 års Västerbotten Grand Pris på temat "Talang och kompetensförsörjning" blev distriktsläkaren Peter Berggren som jobbar med glesbygdsmedicin i Storuman.

Jag fick tillsammans med landshövding Magdalena Andersson vara med och lämna över prischecken, då Region Västerbottens ordförande Erik Bergkvist hade fått förhinder.

Juryns motivering:
Peter Berggren är distriktsläkare i Storuman och arbetar med att utveckla glesbygdsmedicin. Peter har vänt på begreppen kompetensförsörjning i glesbygd. Istället för att acceptera ett synsätt där man rekryterar de krafter som blir över jobbar Peter och hans kollegor med det motsatta perspektivet. De ökar kraven och menar att den som ska jobba som flygande doktor behöver kunna mer än andra allmänläkare. Med ett ST-block i glesbygdsmedicin höjs ribban för kompetenskraven. Peter och hans kollegor arbetarmedvetet för att skapa stolthet och attraktionskraft för sjukvårdens utmaningar till nytta för norra Sverige.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.