Brott och straff

Läser i Aftonbladet om en man som skjuter ihjäl sin flickvän, genom ett skott i huvudet på 5-10 cm avstånd. Han grips senare när en bit ifrån lägenheten – i bara kalsongerna  – när han försöker gömma pistolen.

Han dömdes till fängelse i två år och åtta månader (!!!) av tingsrätten. Vilket hån mot offret. Vilket hån mot de anhöriga. Är inte flickans liv värt mer än så? Detta händer i Sverige. Idag. Tyvärr har vi även tidigare sett återkommande exempel på hur domstolarna dömer ut väldigt låga straff i vårt land.

Har den dömande instansen hört talas om straffet livstid?

Ser att åklagaren kommer att överklaga domen, och det är ju verkligen på sin plats. Någon ordning får det väl ändå lov att vara på det kriminalpolitiska området, även i Sverige.

 

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Stefan

    Ja du Anders, det är ditt parti som är i regeringsställning… Inte för att jag tror att sidbyte gör saken bättre, tvärtom! Får man föreslå kraftigt skärpta straff för alla våldsbrott, ingen straffrabatt då man döms för flera brott samtidigt, 3 strikes-modell enligt amerikansk modell och utebliven ungdomsrabatt vad gäller våldsförseelser? Visst, det kanske inte främjar brottslingarnas återanpassning till samhället men hänsyn och respekt för brottsoffer och anhöriga går i första hand för mig. Jag drömmer mig tillbaka då M var ett parti med lite mer förnufuftiga och konservativa värderingar, inte ett socialliberalt mittenparti som det nu blivit. Det trista är ju att dessa förnuftiga åsikterna fortfarande finns kvar, i alla fall lokalt, fast de knappt kommer ut nationellt.

  2. Kurt björk

    Ryggradslösa politiker finns det gott, finns det ingen spegel hemma. Alliansensen är ansvarig för lagar och dess genomförande

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.