Medhåll från Lärarförbundet i Umeå

I fredags väckte jag frågan om att Umeå kommun måste se till att det är god kvalitet på de arbetskläder som arbetsgivaren tillhandahåller för våra förskollärare. Kritik har riktats, både i massmedia och när jag träffat förskollärare personligen som jobbar vid olika förskolor, om att arbetskläderna inte håller måttet. De står inte emot regn och kyla och i så fall är de ju tämligen värdelösa.

Om detta skrev jag också i gårdagens Folkbladet och i dagens VK.

Det är glädjande att läsa dagens Folkbladet där jag får medhåll av Per Edberg, förskollärare och sekretarere i Lärarförbundet i Umeå. Han instämmer i kritiken mot kvaliteten på kläderna. Han avslutar sin insändare med följande ord: "Kom igen nu Umeå kommun, lite proffsigare arbetsgivare vill vi ha!".

Frågan kommer upp nu på fullmäktige den 28 januari.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.