Arbetskläder för både utomhus- och inomhusbruk!

I dagens Folkbladet kan man läsa lite från den debatt som var i gårdagens fullmäktige, med anledning av den fråga jag hade ställt till för- och grundskolenämndens ordförande Margareta Rönngren (S) om arbetskläderna inom förskola, familjedaghem och fritidshem.

Positivt är att de styrande partierna – socialdemokraterna och vänsterpartiet – nu verkar dela moderaternas uppfattning om att nuvarande utomhuskläder inte håller måttet och därmed är tämligen värdelösa. Hårdare krav skall ställas i den kommande upphandlingen. Detta besked välkomnar jag.

Vi moderater vill vi nu gå ett steg längre, så att arbetsgivaren (Umeå kommun) tar en dialog med de fackliga representanterna för att höra deras syn på att arbetsgivaren även köper in arbetskläder för inomhusbruk. Vi har tagit till oss av de synpunkter vi fått från förskolelärare vi talat med – och de har påtalat att behovet av inomhuskläder är lika stort som för utomhusbruk. Kläderna slits lika mycket inomhus, om än av andra orsaker.

Detta är vi moderater beredda att pröva. Vi hoppas att fler ansluter sig till vår linje.

Etiketter: , , , , , , , , ,

En kommentar

  1. Lena

    Nu va det röstfiske hos Moderaterna. När har M värnat om arbetaren? Skulle M driva igenom frågan om bättre arbetsmiljö för oss anställda fick vi nog betala för det på ett eller annat sätt. Jag kan nästan se löneavdraget om jag kvitterat ut arbetskläder. Att du påstår att frågan om kläder va eran är halvsanning. För kläderna ska betalas också och inte blir det av tjänstemännen;) Näe du Ågren. Fult att fiska röster på detta sätt och tro att arbetaren är så lättlurad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.