Tummen upp för nya mötesgrepp!

Jag fick nyligen en inbjudan av Svenskt Näringsliv till ett möte mellan företagare och politiker i Umeå. Jag träffar företagare ofta: ibland ute på företagen, ibland på stadshuset, ibland på stan och – ja på alla möjliga tänkbara ställen egentligen.

Vid det här mötet ska vi under en timme diskutera företagandets villkor. Det som skiljer detta möte från andra liknande möten är att vi ska ut och promenera en timme samtidigt som vi avhandlar olika frågeställningar, mellan lokala politiker och lokala företagare.

Klockrent!

Bra att fler hakar på trenden att möten inte behöver hållas inomhus, i konferenslokaler på det sätt som annars är det brukliga. Jag anmälde mig omgående till promenaden.

Vardagsmotion är underskattat. Vi började internt i partiet redan för några år sedan att ta vissa planeringsmöten samtidigt som vi gick bl.a. "Broarna runt". Man förenar nytta med nöje. Två timmars motion istället för att sitta kring ett sammanträdesbord i två timmar. Alla behöver röra på sig och jag gillar verkligen att fler och fler nu ansluter sig till de som insett vikten av detta, även när det är under mer ordnade former.

Tummen upp!

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

En kommentar

 1. Urban Bengtson

  Promenadsammanträden kallas detta och som jag lanserat för många år sedan och även fått ordet med som nyord.

  Så det är roligt att se att ens idé, social uppfinning som finns med i min bok Sociala Uppfinningar är ITiden, 2001 (och som gavs till er politiker i kommunledningen f ö), nu tillämpas bland politiker och näringsliv.

  Min yrkesverksamhet som idékonsult handlar just om att skapa nytt, samtidigt som jag ser brister i det bestående. Plus att debattera sådant. Få nytänkande idéer är ekonomiskt lönsamma, särskilt när beslutsfattare är emot.

  På detta sätt kan min kritik, tidigt, och mina simidéer, ses i skenet av Nannabadplanerna. Precis som i promenadsammanträden kommer detta också att vinna gehör, och har redan det ute hos allmänheten.

  Så om Moderaterna kan se att idéföretagande, inkl, kritik, och även mot politiska planer och beslut, är en nisch för ett utvecklande Umeå, så välkommen att höra av er.

  Min Umeås Bästa..blogg, http://blogg.vk.se/umeas-basta/ om Nannaplanerna och Moderathistorik kring simningens bästa, ska ses i skenet av detta. Och i förhoppning av gehör, ju förr, dess bättre.

  Slutligen, en utveckling av promenadsammanträden, som jag också lanserar, är jobbning, jogga och jobba samtidigt, med eller utan mobil. Det är också ett nyord jag kommit på och förhoppningsvis tas efter i framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.