Vänsterpartiet vill lägga krokben för företagen i Umeå

Motorcentralen i Umeå AB, är med sina ca 125 anställda en viktig arbetsplats. Företaget har befunnits på nuvarande lokalisering i över 60 år.

Idag yttrade vi oss i kommunstyrelsens näringslivs- och planeringsutskott kring förslaget till ny detaljplan i området där Motorcentralen ligger. Ett förslag med utökad byggrätt är ute på samråd, och frågan var uppe hos oss i NP redan för ett par år sedan då vi gav klartecken att frågan skulle prövas i ny detaljplan.

Jag är nöjd med att vi inte gick på tjänstemannayttrandet idag, vilket hade fått som konsekvens att arbetet med nytt detaljplanförlag skulle stoppas.

Nu går ärendet vidare till Byggnadsnämnden och vårt medskick från NP är att intrånget i parkområdet måste begränsas i planförslaget, kring utbyggnaden av Motorcentralen. Därmed måste det också bli ett större avstånd till radhusen jämfört med förslaget. På sikt är det också önskvärt att lastbilsbilsverksamheten flyttas till ett annat mindre störningskänsligt område, även om det kan ligga en bit bort i tiden.

Men vi var inte eniga i utskottet. 

Jag noterade att Vänsterpartiet yrkade – och röstade – för att arbetet med detaljplanen skulle avbrytas. Det är inte alls förvånande. De gör ju sitt bästa för att gång på gång motarbeta och lägga krokben för företagarna i Umeå. Så också denna gång. Att de riskerar arbetstillfällen med sitt agerande verkar inte bekymra Vänstern.

 

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.