Eva Andersson (S) tar inte sitt ansvar

De senaste månaderna har jag och moderaterna i Umeå – efter VK:s avslöjanden om situationen vid några äldreboenden – på olika sätt lyft situationen inom äldreomsorgen i olika forum: på kommunfullmäktige, bloggen, sociala medier och insändarsidorna. Vi har uppmärksamt lyssnat på synpunkter från både personal vid olika äldreboenden, och uppgifter från äldre och deras anhöriga.

Döm om min förvåning när nu Eva Andersson, S-ordförande i socialnämnden, i VK den 22/2 och även i Umeå tidning, går till angrepp på mig och menar att förslag som moderaterna och övriga Allianspartier fört fram om en trygghets- och kvalitetsinspektion är "ett hån mot de anställda".

Hån?

Vem är det egentligen som hånar personalen i Umeå? Vem är det som inte tror på deras uppgifter om arbetsmiljön vid äldreboendena? Vem är det som är politiskt ansvarig för att gamla dör ensamma vid våra äldreboenden? Vem är det som är politiskt ansvarig för att kommunens egen personal inte vågar anmäla missförhållanden av rädsla för överordnade? Vem är det som är politiskt ansvarig för en arbetsmiljö, där personalen gör sitt bästa men ändå inte hinner med?

Svar: Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i Umeå.

Och VEM är ordförande i socialnämnden i Umeå?

Svar: Eva Andersson (S)

Så innan hon börjar komma med anklagelser om att andras politik är ett HÅN mot de anställda, kanske hon för någon enda liten sekund skulle skärskåda sin egen politik.

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Björn

    Det som skrämmer mig är att om (S) inte gör bättre ifrån sig än så här, hur tusan hade det då varit med er vid makten. Jösses va rädd man blir.

  2. Jan-Erik Vahlström

    Åter igen. Kritiken mot äldrevården från moderaterna handlar endast om kommunala boenden. Om Anders Ågren skall tillerkännas den minsta trovärdighet så måste kritiken gälla hela äldrevården. Som bekant så finns det grava missförhållanden inom den privata vården. Privata vårdinrättningar som kommunen har tagit tillbaka på grund av vanskötsel. Om dessa hör man inte ett ord av Anders Ågren och hans partibröder. Det är alltså endast mot den kommunala driftformen som Ågren riktar sin kritik. Detta kan också kallas moderat ideologi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.