En fantastisk utveckling i Umeå!

I dagens VK finns ett tvåsidorsuppslag om alla byggprojekt som pågår eller snart är på gång i centrala Umeå. Efter decennier av långbänkar  när det gäller olika stadsutvecklingsprojekt och byggnationsplaner, så beskrivs det  i artikeln som en ""ketchupeffekt".

En bra beskrivning.

Jag är mycket stolt över att vara delaktig i denna utveckling. Moderaterna i Umeå har gått till val på att förtäta Umeå och bygga högre i de centrala delarna. Helt enkelt att "bygga stad". En ledstjärna de senaste två mandatperioderna har för oss också varit att komma till skott med alla de politiska långbänkar som genom åren hade lagts på hög.

Nu ser vi resultaten. Från politiskt håll är vi numera överens om att förtäta staden. I den översiktsplan ”Fördjupning för Umeå” som antogs hösten 2011, pekar vi ut den nya strategin för Umeås tillväxt. Umeås framtids tillväxt kommer framförallt koncentreras till stadens centrala delar, befintliga stadsdelar samt i kommundelarnas tätorter. I de centrala delarna ska vi såväl kompletteringsbygga på idag obebyggda ytor, samtidigt som vi tillåter staden att växa på höjden. Det är ett paradigmskifte i stadsplaneringen.

Umeå har påbörjat resan att bli storstaden i Norrland. Alltfler kommer bo centralt, då staden förtätas på ett påtagligt sätt. Detta är positivt för miljön och uppmuntrar samtidigt användandet av kollektivtrafik och cykel före bilåkning. I Umeå bygger vi nu ”mer stad”.

 

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. lf

    Här ser hur ett framgångsrikt socialdemokratiskt styre i många decennier fört Umeå dit de är idag.
    En man att minnas i detta sammanhang är Gösta Skoglund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.