Söndagsträning

Förmiddagen har ägnats åt lite förberedelser inför veckans sammanträden på hemmaplan i Umeå. I slutet av veckan bär det dessutom av till Karlstad och moderaternas kommundagar, så det är en ganska hektisk period som vi går in i just nu.

Jag blev nyligen intervjuad av en tidning, där jag fick frågan om hur jag bär mig åt för att koppla av. Mitt svar var att jag tränar mycket. Det har blivit ett, för min egen del. perfekt sätt att koppla av från arbetet och bara fokusera på något helt annat. Har bokat in ett Bodypump-pass i eftermiddag och det ska bli skönt att ge kroppen en riktig genomkörare.

Ha en fortsatt bra söndag!

Etiketter: , , , , , , , , , ,

En kommentar

 1. Gabriel Broström

  Hej! Jag undrar hur du ser på vinsterna som riskkapitalbolagen gör i skolorna. I och med att den nya skollagen trädde i kraft 2010 tar privarta skolkoncerner över en växande del av skolmarknaden.
  Lärarna som arbetar på dessa skolor har betydligt sämre avtal och löner, pga av att riskkapitalbolagen ska generera 25-30% vinst varje år. Det innebär bla att jag själv som lärare har fått gå från 18 timmars undervisningstid till 30. Det innebär att jag fått mycket mindre planeringstid något som direkt drabbar eleverna. Min arbetsgivare tycker inte att det gör så mycket. Det viktiga är att jag ökar genomströmningen av elever som går ut skolan med ett gärna Väl Godkänt betyg.
  Samtidigt som skolans lärare har en extremt hög arbetsbelastning, har vi också fått ta över administratörens uppgifter då man skurit ner på det också, liksom på vaktmästarens och städarens. Jag får alltså stå inför mina elever och byta lysrör i taket under lektionstid och sedan städa elevcafeterian. Allt för att den skolkoncern jag arbetar åt ska kunna tjäna så mycket pengar som möjligt. Jag vet ju att ni moderater helst bara – för valfrihetens skull- vill ha friskolor. Annars hade ni inte infört regler för vinstuttag i välfärden som är världsunika.
  Jag undrar dock hur du förväntar dig att det på sikt ska gå med kunskapsnivån om man inte investerar pengarna på elever utan istället på aktieägare?
  Såhär skriver Expressen om Sverige och vinsterna i skolan.
  http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/vinst-hor-inte-hemma-i-skolan/
  Mvh Gabriel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.