En politik för hela Sverige

Den första dagen på moderaternas Sverigemöte i Karlstad levde upp till förväntningarna.

Massmedia har rapporterat delar av det hela. Ett tips är att lyssna till såväl partisekreterare Kent Perssons tal, liksom finansministern Anders Borgs tal. Bara att klicka er vidare.

Persson talade om behovet för moderaterna att bredda sig, då man på många sätt uppfattas som alltför Stockholmscentrerat. Det är bara att instämma på den punkten och det känns som att vi steg för steg når gehör för våra synpunkter. Den här helgen får nog betecknas som en milstolpe. Sen återstår att ytterligare översätta detta till praktisk politik inför valet 2014.

Borg talade om moderaternas politik framåt. Ansvar, ordning och reda, arbetslinje, kunskap i skolan och ett säkrande av välfärden stod i centrum. Samt att han tydligt avfärdade medias spekulationer om att han vill ta över som partiledare för moderaterna.

Idag – fredag – väntar tal av statsminister Fredrik Reinfeldt. På återhörande!

 

 

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Eric Feldt

  Allt detta ser mycket lovande ut, men nu måste det fram konkreta exempel som visar att moderaterna menar allvar med sitt ansvarstagande för hela Sverige. Och inte bara fikar efter röster från C och S. Som det annars kan uppfattas som i bästa fall och i värsta fall att alliansen håller på att spricka till gagn för en Röd-Blå koalisation. Det kanske kan låta lovande, och har väl sina fördelar men är bara en transportsträcka till en regeringsombildning 2016.

  Satsningar som kommer behövas är: Norrbotniabanan, stimulanser för byggandet i universitetsstäder som Umeå, utlokaliseringsprojekt, aktivt stöd till regionsbyggandet – som kan profilera det nordliga rummet ännu mer. Forskning på Nordens geologi och samverkan mellan våra grannländer om detta.

 2. lf

  En politik för hela Sverige,Det låter bra om man tror att en bra politik skall föras i hela Sverige.Vilken bluff.Jag hoppas att folk i glesbygd genomskådar denna bluff.I en strävan att försöka ta enstaka röster från glesbygden så tror man att folk i glesbygden skall gå på denna bluff.
  Sen ni tog makten 2006 så har glesbygden avfolkats i allt snabbare takt.
  Du Ågren, har du varit utanför Umeå och sett på hur avfolkningen slår.Bara i närheten av Umeå.
  Om första dagen levde opp till era förväntningar då kan du väl tala om för vad glesbygden har för förväntningar av moderat glesbygdspolitik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.