Lägre lärarlöner i S-kommuner

En av söndagens nyheter gäller en gransknng som genomförts av Lärarförbundet. Fackorganisationen har gått igenom medellönerna för de kommunalt anställda lärarna i Sverige.

S-kommuner sticker ut efter­som de ger löner under snittet. Detta blir särskilt intressant med tanke på att ledande socialdemokrater på senare år gått ut i den politiska debatten och pekat på vikten av att höja lärarlönerna. Kanske dags att (S) börjar leva som de lär, och inte bara prata i så fall? Genomgången från facket avslöjar i alla fall att lönerna i själva verket är lägst i S-ledda kommuner.
 

Etiketter: , , , , , ,

5 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Nu är det ju så att det finns ju fler yrkesgrupper än lärare. Lärarna ligger knappast speciellt långt ner på löneskalan jämfört med många andra yrkesgrupper. Är det så numera att politikerna ska lägga löner och har man då skjutit in sig på just lärarna? Det kan väl inte vara så att man vill favoritisera sin egen yrkesgrupp? Men förstås- det kanske blir att återgå till arbetslivet efter det val som kommer.

  2. Magnus

    Det blir ju ett bra tema för första-maj-tågen. Alltid lika intressant att se hur socialdemokraterna i praktiken demonstrerar mot sig själva…

  3. GossenRoda

    Anders,
    Du påminner om din högerkollega i Landstinget, ni kommer med era synpunkter när ni läst något i någon tidning eller sett något i TV. Har ni inga egna insikter eller kunskaper?

  4. stefan

    Visserligen borde det kanske se ”eljest” ut, men nu rör det sig om ca 400: – eller hur!? Ingenting att riva upp himmel och jord för….. Det finns annat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.