Ministrar besökte oss i SKL

Jag är under torsdag och fredag nere i Stockholm för månadens sammanträden med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Igår var det som vanligt gruppmöte med den moderata gruppen inom SKL, med genomgångar av beredningarnas och styrelsens ärendelistor.

Vid den efterföljade politikerinformationen på Hilton, så hade vi besök av tre ministrar: justitieminister Beatrice Ask (M), migrationsminster Tobias Billström (M) och integrationsminister Erik Ullenhag (FP). På fotot ovan var det SKL:s ordförande Anders Knape (till vänster) som ledde åhörarnas frågestund med Billström och Ullenhag.

Innan dess hade Ask berättat om rikspolisstyrelsens arbete med sociala insatsgrupper för unga på glid – en samverkan på lokal nivå mellan berörda myndigheter (socialtjänst, skola, polis mfl). Syftet med det är att stärka det sociala nätverket kring ungdomar som riskerar hamna i en kriminell livsstil och därtill rekryteras till kriminella gäng. Erfarenheterna så här långt är positiva, bl.a. från Linköping.

Idag fortsätter vi med bl.a. Alliansträff och sedan det formella styrelsemötet för SKL, vars dagordning med 27 punkter bl.a. behandlar Årsredovisning 2012.

Hoppas på att vara tillbaka i Umeå vid 16-tiden. På återhörande!

 

 

 

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.