Besöksnäringen en framtidsbransch

Bild: Morgonmöte med Alliansen. Idag besöks vi av Anna Wikholm Kjellberg, VD för Visit Umeå AB. Intressant om potentialen för besöksnäringen!

Igår på Alliansens månadsmöte på stadshuset, så hade vi besök av VD:n för Visit Umeå AB, Anna Wikholm Kjellberg. Hon berättade om destinationsbolaget, dess planer  och om besöksnäringen i stort. Intressant!

November 2011 tog Umeå kommunfullmäktige ett viktigt beslut, nämligen att tillsammans med det privata näringslivet bilda ett destinationsbolag: Visit Umeå AB.

Bolaget ska utveckla och stärka Umeå/Umeåregionen som en attraktiv besöks- mötes och evenemangsregion för såväl privat- som affärsturism. Umeå kan bli betydligt bättre på detta. Genom att kraftsamla resurser och jobba åt samma håll så finns det goda möjligheter att stärka besöksnäringen i vår region. För oss moderater, som gick till val 2010 på att skapa ett delägt destinationsbolag med privata intressenter, var beslutet 2011 mycket glädjande.

Vi kan bli mycket bättre på evenemang, konferenser, liksom allt annat som hänger ihop med besöksnäringen. Inte minst handeln kommer ju att kunna få sig ett rejält uppsving under kommande år. Det handlar om en regions attraktivitet, om nya företag, om nya arbetstillfällen, om ökade skatteintäkter till det offentliga och mycket, mycket mer.

Besöksnäringen är en framtidsbransch!

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.